Wie
is Elcke


Met spel kun je mensen raken, ontdekte ik als kind toen ik mijn ouders aan het lachen maakte met zelf verzonnen toneelstukjes. Toneel bleek mijn passie en sindsdien sta ik al mijn vrije tijd op de planken.

Naar mensen en hun ontwikkeling ben ik altijd nieuwsgierig geweest. Ik besloot de PABO te doen, want als kind zijn mensen het puurst en maken ze de grootste ontwikkeling door.

Binnen het onderwijs ontdekte ik dat je mensen ook buiten het theater kunt raken met spel. Als leerkracht zette ik toneelspel in als middel om kinderen vrijer te maken, zichzelf te leren kennen, hun sociale vaardigheden te oefenen en de groepsdynamiek te verbeteren.

Na zes jaar basisonderwijs en een jaar justitieschool, wilde ik tussen de vier muren van het klaslokaal uit. Ik zocht naar iets dat mijn passie voor toneelspel en de menselijke ontwikkeling zou samenbrengen. Ik vond het in het vak van trainingsacteur!

Spel is een spiegel, je komt jezelf erin tegen. De deelnemer aan het spel krijgt van mij als trainingsacteur terug wat hij geeft. Als trainingsacteur vind ik mijn eigen mogelijkheden en beperkingen weer in mijn spel en het contact met de deelnemer.

Wat is er mooier dan elkaar op een speelse manier op weg helpen in ontwikkeling!